Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно тракане от арматурното табло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно тракане от арматурното табло

Здравейте! От известно време ми се появи странно тракане в арматурното табло. Имам чувството, че се е откачила някоя от клапите на климатроника. Трака само при джижение,но не някой от ел. моторчетата. Шумът е доста силен и натрапчив (като от чукане да два кухи пластмасови съда). Понякога се оправя като разбутам малко копчето за посоките на вентилацията, но като цяло шумът си остава. Ако някой се е сблъскал с такъв или подобен проблем, бих бил благодарен да сподели, как го е решил!
    Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

За дразнещия шум в таблото!!!

Здравей!Значи ако това което ти напиша е от полза ще се радвам.И аз имам същия проблем и ме мързи още да разглабям....та към въпроса ти:Hi
    had a rattle/buzzing noise after about 70mph, seemed like it was centre of dash.
    Took out heater control & speedo and couldnt stop it.
    It was the scuttle trims outside, I removed the wiper arms to find most of the plastic securing clips had come off the panels. I refitted them & also lubed the wiper linkage, noise now gone !
    Hope this helps
    Steve
    ИЛИ ВЛЕЗ ТУК : http://www.alfa156.net/fr_index.html?/news.html
    Attached Files
    Cuore Sportivo 156 2.0 T.Spark

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
      Здравейте! От известно време ми се появи странно тракане в арматурното табло. Имам чувството, че се е откачила някоя от клапите на климатроника. Трака само при джижение,но не някой от ел. моторчетата. Шумът е доста силен и натрапчив (като от чукане да два кухи пластмасови съда). Понякога се оправя като разбутам малко копчето за посоките на вентилацията, но като цяло шумът си остава. Ако някой се е сблъскал с такъв или подобен проблем, бих бил благодарен да сподели, как го е решил!
      Няма страшно на пролет ще се оправи от само себе си
      Виж и тази тема ако ти е от полза но не вярвам
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E1%EB%EE%F2%EE
      156 1,8 ТS 99
      Nissan Murano 2005

Comment

При мен тракането си го имаше и през лятото. И по скоро ми се струва че идва някъде от централните отвори за вентилация на таблото. А решетката там мисля че е само на винтове. Дали не може да се свали тя, и от там да се бутне нещо?
        Alfa Romeo 156/1.8 T.S/ 144 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от B. Stamatov Покажи съобщение
          При мен тракането си го имаше и през лятото. И по скоро ми се струва че идва някъде от централните отвори за вентилация на таблото. А решетката там мисля че е само на винтове. Дали не може да се свали тя, и от там да се бутне нещо?
          Откъде точно идва тоя шум? От решетката отгоре или отстрани клапите? Ако е от решетката( в средата, отгоре),
          Вземи и я отвий със шестограм на 2 болта се държи и виж от вътрешната страна да не би някоя гредичка(щоричка) да се е изместила и при включен климатик да хлопа и щрака..Връщаш я обратно щоричката и си готов.Ако ти е счупена, лепиш я с каноколит успоредно на другите щорички и забравяш! А Ако е от страничните клапи от двата края на Арм.табло, свалят се лесно - отваряш ги клапите докрая и си пъхаш пръстите в долната широката част(зависи от това колко са ти тънки, дебели) и ги издърпваш навън към теб, и пак така гледаш за нещо разместено и пак по същата процедура...
          Успех!
          Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Working...
          X